Descriere

Utilizați VLOOKUP, una dintre functiile de cautare si referinta, atunci când trebuie să găsiți ceva într-un tabel sau într-o zonă, în funcție de rând.

Sintaxă

VLOOKUP(valoare_căutare, matrice_tabel, num_index_col, [căutare_zonă])

Exemplu: =VLOOKUP(F3,A2:B6,2,TRUE)

Parametrii

valoare_căutare (obligatoriu) Valoarea pe care doriți să o căutați. Valoarea pe care doriți să o căutați trebuie să fie în prima coloană a zonei de celule pe care o specificați în matrice_tabel .

matrice_tabel    (obligatorie) Zona de celule în care va căuta VLOOKUP o valoare_căutare și valoarea returnată.

num_index_col    (obligatoriu) Numărul coloanei (începând cu 1 pentru coloana din extrema stângă în matrice_tabel) care conține valoarea returnată.

zonă_căutare   (opțional) O valoare logică, care specifică dacă doriți ca VLOOKUP să caute o potrivire exactă sau o potrivire aproximativă:

  • TRUE presupune că prima coloană din tabel este sortată numeric sau alfabetic și va căuta valoarea cea mai apropiată. Aceasta este metoda implicită dacă nu specificați alta.
  • FALSE caută valoarea exactă în prima coloană.

 

Observatii

= VLOOKUP(valoarea de căutare, zona care conține valoarea de căutare, numărul coloanei din zona care conține valoarea returnată, specificați în mod opțional TRUE pentru potrivire aproximativă sau FALSE pentru potrivire exactă).